Tip Mecànica: Com saber si he de canviar les rodes del cotxe

Hi ha alguns senyals que et poden indicar que necessites canviar les rodes del teu cotxe:

  1. Profunditat del dibuix dels pneumàtics:
  2. Si la profunditat del dibuix dels pneumàtics és inferior a 1,6 mm, és hora de canviar els pneumàtics. Això es deu al fet que la profunditat del dibuix dels pneumàtics ajuda a proporcionar tracció i frenada. Per a poder mesurar fàcilment el desgast dels pneumàtics, es pot posar una moneda de 1 € a dins del dibuix, la part posterior de la moneda que és de color daurat mesura aproximadament 1,6 mm d’aquesta manera podràs veure fàcilment si els pneumàtics ja estan gastats o encara poden continuar funcionant.

  3. Desgast irregular:
  4. Si observes un desgast irregular en la superfície dels pneumàtics, podria ser un signe que les rodes estan desalineades o desequilibrades.

  5. Pneumàtics amb esquerdes, fissures o forats:
  6. Si observes esquerdes, fissures o forats en la banda de rodam dels pneumàtics, això pot ser perillós perquè els pneumàtics podrien explotar o perdre aire.

  7. Edat dels pneumàtics:
  8. Els pneumàtics tenen una vida útil, independentment de la seva profunditat del dibuix. Si els teus pneumàtics tenen més de cinc anys, seria bo considerar canviar-los.

En general, si tens dubtes sobre l’estat dels teus pneumàtics, seria bo que un mecànic els examinés per determinar si necessiten ser canviats.